Haaften - Gendershof 33

Bruto-inhoud woning: circa 850 m≥

Bruto vloeroppervlak woning: circa 240 m≤

Met een dakterras van circa 30 m≤

Perceeloppervlak: 872 m≤

Bouwjaar: 1980

Het is zichtbaar ‘bijzonder wonen’ in het door ir. Wiersma ontworpen familiehuis met een architectonische vormgeving die ontstaan is uit een ‘space age’ ruimte≠concept.

Dit monument van de toekomst is gelegen in het groen aan de voet van de dijk in het dorp Haaften aan de Waal. 

 Hal, garderobe met toegang tot de kelder, woonkamer, keuken, bijkeuken, studeer-/werkkamer, slaapkamer, badkamer en garage op de begane grond.

2 Slaapkamers, sauna en doucheruimte op de eerste verdieping.

Ouderslaapkamer met badkamer op de tweede verdieping.

Toegang tot het dakterras vanaf de tweede verdieping.

Haaften (gemeente Neerijnen) ligt in de Tielerwaard aan de rivier de Waal. Het dorp ligt op 15 autominuten van ’s-Hertogenbosch en op 30 autominuten van Utrecht. Het dorp telt ongeveer 2.700 inwoners. Er is een complete middenstand voor de dagelijkse boodschappen, een tennisbaan, een ijsbaan, een openbare bibliotheek, een dorpshuis, een speeltuin, een peuterspeelzaal, een openbare en een protestants-christelijke basisschool. 

 

Indeling begane grond:

Onder de opvallende bovenbouw met halfronde zijden, die uitgevoerd zijn in western red cedar, is een overkapping met lichtstraat, die toegang geeft tot de hal en de garage.

De hal heeft in de hoek een fonteintje en geeft toegang tot het toilet, de woonkamer, de garderobe en de garage.

In de lichte woonkamer is een gedeelte van het ronde trappenhuis in het zicht. In dit trappenhuis en in de muur naar de garderobe zijn glazen bouwstenen toegepast. Er is een riante glaspui met twee deuren die leiden naar de tuin op het zuiden. Er is een lichtstraat van draadglas en in het zitgedeelte kijken ramen uit over de rondom de woning gelegen tuin. In het zitgedeelte is een houtgestookte open haard. Het eetgedeelte wordt middels schuifdeuren gescheiden van de modulair opgebouwde keuken.

De keuken met dubbele spoelbak en diverse inbouwapparatuur is gemaakt van gelamineerd berken en de werkbladen met halve rondingen zijn van essenhout. Ook in de keuken is een lichtstraat toegepast. Een buitendeur onder de overkapping leidt naar de tuin. De aangrenzende bijkeuken is vanuit de keuken bereikbaar. Hier is een vaste kastenwand en de witgoedaansluitingen

 

     

     

Indeling eerste verdieping:

In de bovenbouw met halfronde zijden zijn de overloop, 2 slaapkamers, de doucheruimte en de sauna gerealiseerd. De ronde binnenruimte werkt visueel verruimend. De tastzin wordt aangesproken door het contrast van materialen en de visuele dubbelzinnigheid van het plafond, dat in de halfronde zijden doorloopt. De tastzin wordt als het ware geprikkeld doordat het oog de diepte niet kan schatten en zich verlaat op de textuur bij gebrek aan snijlijnen als visueel ijkpunt.

 

Indeling tweede verdieping:

De trap in het ronde trappenhuis loopt door naar de tweede verdieping met halfronde zijden. Hier is de ouderslaapkamer met pantry en badkamer. Het slaapgedeelte wordt middels een kast gescheiden van de badkamer. In de doorloop naar de badkamer bevindt zich de pantry.

In de badkamer is een ligbad en aansluitend is het 3e toilet met wastafel. Vier ramen bieden uitzicht over de achtertuin en achtergelegen dijk. Tevens is er in de slaapkamer en raam dat uitkijkt op het dakterras. Vanuit de overloop op de tweede verdieping leidt de trap naar het dakterras. Dit zonnige terras is belegd met drainagetegels en heeft een met zink beklede borstwering.

 

 

 

Volgende Pagina ...

Bijzonderheden:

Dit monument van de toekomst is in 1980 gebouwd als familiehuis met het idee dat een familie er in allerlei samenstellingen kan samenleven en stabiliteit geeft aan de samenleving van de familie. Een huis moet ook kunnen groeien. Zo is in 2000 op de zuidhoek van de woning een aanbouw gerealiseerd waar zich nu een slaapkamer en een aangrenzende badkamer bevinden. Ook op de oost- en westhoek is het huis nog uit te breiden.

Opvallend aan het huis is de bovenbouw met halfronde zijden uitgevoerd in western red cedar, dat qua constructie doet denken aan een schip. Deze gepotdekselde bouwwijze heeft tevens verwantschap met molens. De architectonische vormgeving is ontstaan uit een ‘space age’ ruimte≠concept, waarbij de ronde binnenruimte visueel verruimend werkt. Het familiehuis is volledig modulair gebouwd en door de zware bouw en daklichten is een passieve zonnecollector gecreŽerd. In de gehele woning is vloerwarming en deels wandverwarming toegepast.

De woning wordt c.v. gas gestookt met een jonge HR combiketel.

Het bijzondere familiehuis ligt in een rustige wijk aan de voet van de dijk. Volwassen bomen flankeren het perceel. Er zijn diverse paadjes van gebakken klinkers. De professioneel aangelegde tuin bestaat uit gazon, borders met vaste beplanting en er is een kweekkasje.

De woning is behoorlijk onderhouden, doch is op punten gedateerd en verdient het om met eerbied voor de architectuur te worden gemoderniseerd.

Voor meer informatie en nader overleg raadpleeg de makelaar: 



0418.680050
www.bijzonderwonen.com
info@bijzonderwonen.com 

     
E-mail us    To "Info Form" Back to index